Handleidingen en instructies

PVC-kliktegel_montage

Montagehandleiding Flexi-Tile PVC kliktegels

De Flexi-Tile vloertegel is makkelijk te snijden en te leggen, waardoor je eindeloos mogelijkheden hebt om een interieur met uw eigen persoonlijke ‘touch’ te creëren.

Flexi-Tile PVC kliktegels dienen minimaal 24 uur geconditioneerd te worden onder vergelijkbare omstandighedenals tijdens het normale gebruik van de ruimte. Ook de installatie van de Flexi-Tile producten dient onder dezelfdeomstandigheden plaats te vinden.

In geval van extreme temperatuurverschillen of direct zonlicht of in bij extreem zwaar gebruik moet de Flexi-Tilevloertegels wellicht worden vastgelijmd aan de ondergrond**). We raden u aan om een geschikte vinyllijm tegebruiken voor de ondergrond. Flexi-Tile PVC kliktegels kunnen worden aangebracht op elke vloer die schoon, vlak en stevig is.

 

Checklist vóór de installatie:

• Schoon, vlakke en stevige ondergrond

• Een scherp mes, voorzien van een heavy duty mes (t.b.v. de softe/standaard tegel)

• Een decoupeerzaag of lintzaag (t.b.v. de harde/industriële tegel)

• Liniaal met een rechte hoek

• Snijplank en meetlint

• Potlood of krijt marker

• Een rubberen hamer

 

Download hier de volledige Montagehandleiding als pdf of kijk op bij downloads voor het totaaloverzicht.
U kunt ook de video bekijken!

PVC-kliktegel_onderhoud
Reiniging en Onderhoud Flexi-Tile PVC kliktegels

De Flexi-Tile PVC kliktegels hebben een verhard oppervlak dat ervoor zorgt dat de vloertegels snel en eenvoudig te reinigen zijn met een vochtige dweil. Het advies is wel om geen overtollig water te gebruiken. Om de glanzende uitstraling te behouden kan gebruik gemaakt worden van een laag vinyl polish.

Flexi-Tile kliktegels zijn resistent tegen de meeste chemicaliën. Overmatig morsen van chemicaliën moet echter voorkomen worden en in het geval van direct verwijderd worden.

 

Download hier  de volledige Instructie voor de Reiniging en Onderhoud als pdf of kijk op bij downloads voor het totaaloverzicht

 

 

Sleep bestanden om te uploaden

PVC-kliktegel_vlekken

Vlekken en/of verkleuring van Flexi-Tile PVC kliktegels door Rubber banden

Rubberen banden van bijvoorbeeld auto’s en/of fietsen veroorzaken op vele ondergronden vlekken, bijvoorbeeld op ruwe beton vloeren, geschilderde vloeren en vinyl vloeren. Dit geldt ook voor de Flexi-Tile PVC kliktegels. De vlekken en/of verkleuringen worden veroorzaakt door een chemische reactie. Deze reactie zal niet de Flexi-Tile PVC kliktegels beschadigen of hun duurzaamheid beïnvloeden, maar wel vlekken of verkleuring veroorzaken.

 

Download hier de volledige uitleg voor de verkleuring van PVC kliktegels door Rubber als pdf of kijk op bij downloads voor het totaaloverzicht

 

Sleep bestanden om te uploaden